Om Hidayet

Hidayet Tercan är entreprenör, föreläsare, debattör och grundare av bland annat vårdbemanningsföretaget Zemrete.

Hidayet har arbetat för Röda Korset, utbildat svenskar, israeler och palestinier i konflikthantering, ledarskap och demokrati och har byggt upp och var generalsekreterare för kunskapsnätverket Transfer.
Hidayet arbetade i närmare 3 år som affärsutvecklare inom Åhléns-koncernen och byggde sedan upp och var VD för vårdbemanningsföretaget Zemrete.

Hidayet är bland annat styrelseledamot i Byggmästare Anders J Ahlström Fastighets AB, ledamot i nationella juryn för Entrepreneur Of The Year och ledamot i juryn för Årets Byggchef.

Bland tidigare förtroendeuppdrag kan nämnas; Ledamot i SNS förtroenderåd. Ordförande i Zemrete. Ordförande för Entreprenörsforum. Styrelseledamot i Stiftelsen Friends (elever mot mobbning). Styrelseledamot i Transfer. Styrelseledamot i Stockholms Stadsmission och Internationella Företagarstyrelsen. Hon har varit ledamot i två regeringsdelegationer;
IT-demokrati arbetsgrupp och 24-timmarsdelegationen. Hon har också varit ledamot i “Expertgruppen för IT i skolan” (KK-stiftelsen) och Global Utmanings styrgrupp för hållbar utveckling.

Hidayet har flera gånger nominerats till Årets Entreprenör, utnämnts till en av 50 mäktigaste it-personligheterna i Sverige av tidningen Ny Teknik, nominerats till Kompetenspriset och fått flera utmärkelser och priser.

Hidayet är utbildad i företagsekonomi vid IFL/Handelshögskolan i Stockholm.

Hidayet föreläser bland annat om entreprenörskap, drivkrafter, ledarskap, mångfald och konflikthantering.